Bergen op Zoom zo 3, ma 4 nov 2013

Mud - Jeff Nichols

Roosendaal do 31 okt 2013
Etten-Leur wo 6 nov 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch

- Scores 2013
- Scores 2012
- Scores 2011

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De veertienjarige jongens Ellis en Neckbone hebben een vergeten kajuitbootje gevonden, hoog in een boom op een eilandje in de Mississippi. Maar bij inspectie van het vaartuigje vinden ze voetsporen en vers brood… Als ze zich terug haasten naar hun eigen bootje treffen ze ‘Mud’ (Matthew McConaughey), een nogal verdacht en onverzorgd uitziende vreemdeling. Mud heeft zich - op de vlucht voor bounty hunters - een tijdje schuilgehouden in de boot, maar wil hem best aan de jongens afstaan in ruil voor hun hulp. Neckbone ziet het niet zo zitten, maar Ellis wil Mud koste wat kost helpen zijn grote liefde Juniper (Reese Witherspoon) terug te vinden. Terwijl de jongens alles in het werk stellen om de geliefden in het geheim bij elkaar te brengen brokkelt Ellis’ ideaalbeeld van de liefde langzaam af: zijn ouders liggen in scheiding en het meisje waar hij verliefd op is ziet hem niet staan. Ellis vestigt al zijn hoop op Muds hartstochtelijke liefde voor Juniper, op zoek naar het bewijs dat ware romantische liefde écht bestaat.

Mud is een prachtig, eigentijds sprookje in de sfeer van Beasts of the Southern Wild en Les géants, maar tegelijk een meeslepende avonturenfilm van klassieke allure.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
Officiële website

Mud
VS 2012, Engels gesproken
Regie en scenario: Jeff Nichols
Camera: Adam Stone
Montage: Julie Monroe
Muziek: David Wingo
Art direction: Richard A. Wright
Acteurs: Tye Sheridan, Matthew McConnaughey, Jacob Lofland, Reese Witherspoon
Speelduur: 130 minuten

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2013 Cinema Paradiso.