Rsd wo 10 feb 99
BoZ di 9 feb 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na het winnen van een Oscar voor Antonia, stroomde de brievenbus van Marleen Gorris vol met filmscripts. Mrs. Dalloway sprak haar het meeste aan: een bewerking van het klassieke boek van Virginia Woolf dat zich afspeelt in Londen, vlak na de Eerste Wereldoorlog.

Op een dag gaat Mrs.Dalloway (Vanessa Redgrave) onbezorgd van huis om bloemen te bestellen voor één van haar beroemde partijtjes. Ze is begin vijftig, elegant en getrouwd met een succesvolle, maar gezapige politicus (John Standing). Ooit had ze een gepassioneerde verhouding met de avontuurlijke Peter. Wat zou er van haar leven zijn geworden als ze met hem was getrouwd? Mrs. Dalloway’s emoties lopen uiteen van uitbundige vreugde tot grote verwarring. Diezelfde dag besluit de oorlogsveteraan Septimus Warren Smith (Rupert Graves) zijn leven te beëindigen. Hoewel Mrs. Dalloway en Septimus elkaar nooit ontmoet hebben, komen de twee verhaallijnen bij elkaar..

Deze prachtige film gaat over de vergankelijkheid van het leven. Iedereen voelt op een gegeven moment de noodzaak om zijn leven helder onder ogen te zien. Hij vraagt zich af of hij wel de juiste keuzes in het leven heeft gemaakt. Wat Mrs.Dalloway betreft neemt zij, zonder dat haar gasten het merken, de belangrijkste beslissing in haar leven.

Homepage: Mrs. Dalloway


Mrs. Dalloway
Engeland, 1998
Produktie: Stephen Bayly en Lisa Katselas Paré
Regie: Marleen Gorris
Scenario: Eileen Atkins, gebaseerd op de gelijknamige roman van Virginia Woolf
Camera: Sue Gibson
Geluid: Peter Glossop en Brian Simmons
Montage: Michiel Reichwein
Muziek: Ilona Sekacz
Met: Vanessa Redgrave, Natascha McElhorne, Rupert Graves, Michael Kitchen en Alan Cox
Kleur, 97 minuten
Distributie: RCV

13 januari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.