Rsd do 17, za 18 nov 2005 Howl's Moving Castle - Hayao Miyazaki
BoZ zo 20, ma 21 nov 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na de internationale filmhit Spirited Away, die ook bij ons hoog scoorde (8,71), komt regisseur Hayao Miyazaki weer met een meesterlijke animatiefilm. Howl’s Moving Castle speelt zich af in Europa, tegen het einde van de negentiende-eeuw. In deze periode beschikken verschillende heersers over een indrukwekkend arsenaal aan wapens. Toch doen ze er alles aan om de magische wapens van de grote tovenaar Howl aan hun verzameling toe te kunnen voegen.
In het bewegende kasteel van Howl hebben zich vreemde figuren verzameld. Zo is er Sophie, een jonge meid die nu door het leven gaat als een stokoude huishoudster, en Calcifer, eens een gevreesde demoon, maar nu teruggebracht tot een klagend vuurtje dat dienst doet als energiebron van het huis. Samen met Howl vormen ze een aparte familie die leeft in een bijzonder wiebelend kasteel, dat zich sissend en stomend voortbeweegt op vier dunne vogelpootjes.

Deze film is een modern sprookje over hebzucht, heldenmoed en de tegenstelling tussen de industrie en het rustige platteland. Miyazaki bewijst opnieuw dat hij een film kan maken waar bioscoopgangers van alle leeftijden van zullen genieten.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Howl's Moving Castle
Japan, 2004, Japans gesproken
Productie: Toshio Suzuki
Regie: Hayao Miyazaki
Scenario: Hayao Miyazaki
Montage: Takeshi Seyama
Animation supervisor: Katsuya Kondô
Muziek: Joe Hisaishi
Met: Takuya Kimura, Akihiro Miwa, Tatsuya Gashuin, Ryunosuke Kamiki
Speelduur: 119 minuten

11 okt 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.