Rsd wo 2 maart 2005 Mororcycle diaries - Walter Salles
BoZ zo 27 feb, di 1 mrt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


The Motorcycle Diaries verhaalt over twee vrienden, die hun familie, studie en werk in Buenos Aires achterlaten om per motor Zuid-Amerika te doorkruisen. Eén van de twee kennen we allemaal: Ché Guevara. In deze film niet afgebeeld als de revolutionair van de vlaggen en de T-shirts, maar als de astmatische student medicijnen Ernesto (bijnaam niet 'Ché' maar 'Fuser'), van 23 jaar oud. Voor hij afstudeert wil hij, met zijn vriend Alberto Granado, Zuid-Amerika hebben ontdekt. Een groot avontuur vóór het echte, serieuze leven begint.

The Motorcycle Diaries is gebaseerd op de dagboeken die Guevara en Granado bijhielden tijdens hun reis. Ook zijn biografieën, vrienden en familieleden van de twee reizigers geraadpleegd. Wie een film verwacht over revolutionaire ideeën en de strijd van Ché Guevara, komt bedrogen uit. The Motorcycle Diaries is een typische roadmovie over twee vrienden die gedurende hun reis volwassen worden en beiden hun eigen kijk op de wereld ontwikkelen. De film gaat over avontuur, over de mooie landschappen en de mooie mensen van Zuid-Amerika. En dan vooral over arme, uitgebuite mensen, die ondanks hun ellende de vrienden gastvrij verwelkomen. Guevara wordt trouwens geweldig neergezet door de veelbelovende acteur Gael García Bernal, die u kent uit Y Tu Mamá También en La Mala Educación.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Mororcycle diaries
Verenigde Staten/Duitsland/Engeland/Argentinië, 2004
Productie: Michael Nozik, Edgard Tenenbaum, Karen Tenkhoff
Regie: Walter Salles
Scenario: Jose Rivera
Camera: Eric Gautier
Montage: Daniel Rezende
Art direction: Carlos Conti
Muziek: Gustavo Santaolalla
Met: Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna, Mia Maestro
Kleur, 126 minuten
Distributie: A-Film

15 januari 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.