Roosendaal wo 12 jan 2011

Mother - Bong Joon-ho

Bergen op Zoom ma 10, di 11 jan 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Moeders kunnen ver gaan in de liefde voor hun kroost. Do-jun heeft een verstandelijke beperking en wordt verdacht van de moord op een schoolmeisje. Hij kan zich niet herinneren wat er precies gebeurd is, maar in zijn onnozelheid tekent hij een politieverklaring. Aanleiding voor zijn bejaarde moeder om op zoek te gaan naar de echte dader. Een enerverende speurtocht waarbij we als kijker herhaaldelijk op het verkeerde been zullen belanden.

Films worden altijd in hokjes geplaatst. Dat is in dit geval een probleem. Mother is namelijk een mix van whodunnit thriller, komedie, mysterieus drama, psychologische studie naar een bijzondere moeder-zoon relatie. Bovenal is deze fascinerende film van meesterregisseur Bong Joon-ho een statement over opvoedingspraktijken in een gecorrumpeerde wereld vol eenzame jongeren. Dat de woorden moeder en moord in het Koreaans erg op elkaar lijken kan geen toeval zijn.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Mother
Zuid-Korea, 2009, Koreaans gesproken
Productie: Park Tae-joon, Seo Woo-sik, Choi Jae-won
Regie: Bong Joon-ho
Scenario: Park Eun-kyo, Bong Joon-ho, Park Wun-kyo
Camera: Hong Kyung- Pyo
Art direction: Ryu Seong-hie
Muziek: Lee Byeong-woo
Acteurs: Kim Hye-ja, Won Bin, Jin Ku
Speelduu: 128 minuten

ma 20 dec 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.