Rsd do 27 nov 2003 Monsoon Wedding - Mira Nair
BoZ zo 30 nov, ma 1 dec
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Een van de aardigste romantische komedies van de laatste jaren over een gearrangeerd huwelijk in Delhi. De vader van de bruid wil nog eens ouderwets en traditioneel uitpakken. Verspreid over heel de wereld maken familieleden zich op om het huwelijk mee te maken. Als dochter Aditi zich dreigt te bedenken explodeert de situatie. De talrijke regenbuien van de moesson zorgen eerder voor stoom dan dat ze het vuur weten te blussen.

De chaotische en opwindende gebeurtenissen bij de bruiloft passen in de Bollywood-traditie ('s werelds grootste filmindustrie), met aanstekelijke muziek, dans en kluchtige ingrediŽnten. Daarnaast heeft de film opmerkelijke raakvlakken met de Westerse Dogmafilms, vooral Festen. De digitale camera registreert genadeloos hoe lang verborgen zaken uit het verleden uitgesproken worden.

Monsoon Wedding is Mira Nairs vierde grote film. Bekend werd ze met het voor een Oscar genomineerde Salaam Bombay uit 1988. Ze is ťťn van de meest gewaardeerde Indiase vrouwelijke regisseurs van dit moment en werkt ook veel buiten haar land. Monsoon Wedding werd in 2001 op het Filmfestival in VenetiŽ bekroond met de Gouden Leeuw voor beste film. Humoristisch en scherp wordt een cultuur geobserveerd, met een ontroerend resultaat.

OfficiŽle homepage Nederlands
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC Handelsblad
NRC Handelsblad interview
Filmkrant

Monsoon Wedding
India, 2001
Productie: Caroline Baron, Mira Nair
Regie: Mira Nair
Scenario: Sabrina Dhawan
Camera: Declan Quinn
Montage: Allyson C. Johnson
Muziek: Mychael Danna
Met: Naseeruddin Shak, Lillete Dubey, Shefali Shetty
Kleur, 114 minuten
Distributie: Arti Film

5 november 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.