Rsd do 30 nov 2006

Mongolian Ping Pong - Ning Hao

BoZ ma 4 nov 2006
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2006
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het nomadenleven in het fotogenieke landschap van MongoliŽ hoogvlakten is erg populair in de filmhuizen. Mongolian Ping Pong combineert de aantrekkelijke ingrediŽnten met een leuk verhaal, dat doet denken aan de beroemde Afrikaanse film The Gods Must Be Crazy uit 1980. Daarin vindt een bosjesman midden in de savanne een colaflesje dat uit een vliegtuig is gegooid. Niet wetend waarvoor het flesje dient of wat het is, onderneemt hij een grote tocht om de oorsprong van het wonderlijke voorwerp te achterhalen.
In Ning's film is het colaflesje vervangen door een pingpongballetje dat gevonden wordt door Bilike, een jongetje van een Mongoolse nomadenstam. Als hij er eenmaal achter is wat de functie is van het vreemde ding, besluit hij het samen met twee vrienden terug te brengen naar buurland China. Een ware odyssee.

Mongolian ping pong zit vol schitterende landschapsbeelden, maar vermijdt exotisme en grootse uitspraken. De jonge regisseur Ning Hao kijkt met geamuseerde blik naar een veranderende wereld. Het documentaire stijl gefilmd fictieverhaal is een hommage aan de verbeeldingskracht en het aanpassingsvermogen van kinderen.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Mongolian Ping Pong
China, 2004, Chinees gesproken
Productie: Lu Bin, He Bu
Regie: Ning Hao
Scenario: Ning Hao, Xing Aina, Gao Jianguo
Camera: Du Jie
Montage: Jiang Yong
Art direction: Zhang Xiao Bing
Muziek: Wuhe
Met: Hurichabilike, Dawa, Geliban, Yidexinnaribu, Badema, Wurina
Speelduur: 102 minuten

9 nov 2006 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Cinema Paradiso.