Rsd wo 7 sep 2005 Modigliani - Mick Davis
BoZ di 6 sep 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het levensverhaal van de Italiaanse schilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani, zijn rivaliteit met Pablo Picasso en zijn tragische romance met kunstenares Jeanne Hebuterne, daarover gaat de film Modigliani.

Een joodse man met een katholieke vrouw, dat kan helemaal niet in het Parijs van 1919. De twee hebben ook nog een onwettelijk kind. Jeanne's ouders hebben het naar een nonnenklooster gestuurd, en Modigliani doet alles om zijn kind terug te krijgen. Normaal zou hij zijn neus ophalen voor de jaarlijkse kunstwedstrijd in Parijs, maar nood breekt wet. Het loopt uit op een enerverende kunststrijd met vriend en rivaal Picasso.

Modigliani is opgenomen in RoemeniŽ, op een set die ooit gebouwd is voor Ceaucescu om propogandafilms op te nemen. Andy Garcia schittert als de aan alcohol en opium verslaafde rokkenjager annex schilder, straatarm en ook nog lijdend aan de tering. Een mooie, enerverende film, met kunst op het scherpst van de snede.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl

Modigliani
RoemeniŽ, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Groot BrittanniŽ 2004, Engels gesproken
Regisseur: Mick Davis
Scenario: Mick Davis
Camera: Emmanuel Kadosh
Componist: Guy Farley
Speelduur:128 minuten
Acteurs: Andy Garcia, Elsa Zylberstein, Hippolyte Girardot, Omid Djalili, Eva Herzigova, Udo Kier

14 aug 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.