Rsd do 2 aug 2001 The million dollar hotel - Wim Wenders
BoZ di 7 aug 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


The Million Dollar Hotel is een film van Wim Wenders, gebaseerd op een idee van U2-zanger Bono. Ziehier twee grootheden bij elkaar. Dat levert een film op met prachtige beelden, ondersteund door zwoele jazzklanken. Wim Wenders, die een sterstatus kreeg dankzij Paris, Texas en onlangs furore maakte met zijn muziekdocumentaire Buena Vista Social Club, kreeg er vorig jaar de speciale juryprijs voor op het filmfestival van Berlijn.

Bono, die deze week in ons land optreedt met zijn beroemde Ierse band, stond in de jaren tachtig op het dak van het Million Dollar Hotel in Los Angeles het nummer Where The Streats Have No Name te zingen voor de videoclip. Deze ervaring is het uitgangspunt van het scenario van deze film, waarin de levens gevolgd worden van de mensen die het hotel bevolken. En dat tegen de achtergrond van een moordonderzoek en een liefdesgeschiedenis. Het hotel blijkt een rariteitenkabinet met bewoners als weirdo’s, hippies en skaters. Neem de maffe Tom Tom (Jeremy Davies). Hij is gek op de wereldvreemde, contactgestoorde Eloise (Milla Jovovich) en wordt gevolgd tijdens de laatste weken voor zijn dood. Is hij van het dak van het hotel gesprongen of is hij geduwd? Hier moet een inspecteur aan te pas komen. Zijn naam is Skinner, alias Mel Gibson.

OfficiŽle homepage VS
OfficiŽle homepage Duitsland
Internet Movie Database
Het Parool
NRC Handelsblad
De Volkskrant
De Filmkrant

The million dollar hotel
Verenigde Staten, 2000
Productie: Ulrich Felsberg
Regie: Wim Wenders
Scenario: Bono, Nicholas Klein
Camera: Phedon Papamichael
Muziek: Bono, Brian Eno, Jon Hassel, Daniel Lanois e.a.
Montage: Tatiana S. Riegel
Art direction: Robert D. Freed, Arabella A. Serrell
Met: Jeremy Davies, Milla Jovovich, Mel Gibson, Tim Roth, Jimmy Smits
Kleur, 122 minuten
Distributie: A-film Distribution

16 juni 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.