Rsd do 23, wo 29 juni 2005 Million Dollar Baby - Clint Eastwood
BoZ zo 26, ma 27 en di 28 juni 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Maggie Fitzgerald (Hillary Swank, o.a. Boys Don't Cry) wil ontsnappen aan haar deprimerende leven in het woonwagenkamp. Ze werkt keihard als serveerster en met het geld gaat ze naar de boksschool van de stugge Frankie Dunn (Clint Eastwood). Hij wil haar echter niet trainen, maar als hij overstag gaat, blijkt Maggie een groot talent. Ze brengt het vuur terug in 'The Hit Pit', de treurige boksschool van Frankie.

Onder het toeziend oog van de Nederlandse boksster Lucia Rijker kweekte Swank er tien kilo spieren bij. Rijker trainde in het verleden vaker acteurs voor vechtscènes, maar nu speelt ze ook een rol als Billie The Blue Bear, een geduchte tegenstander van Maggie.

De verrassende en dramatische wending die het verhaal neemt, een controversieel onderwerp in Amerika, zullen we hier niet verklappen. Million Dollar Baby sleepte liefst vier Oscars in de wacht. Opvallend voor de Academy, die vaak als erg behoudend wordt gezien. Maar zeker verdiend voor deze geweldige film.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Million Dollar Baby
Verenigde Staten 2004
Speelduur: 137 minuten
Regie: Clint Eastwood
Scenario: Paul Haggis
Met: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Brian F. O'Byrne

16 mei 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.