Roosendaal do 1 jul 2010

Millennium: mannen die vrouwen haten - Niels Arden Oplev

Bergen op Zoom zo 4, ma 5 jul 2010
Etten-Leur wo 7 jul 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

Michael Blomkwist, onderzoeksjournalist bij het tijdschrift Millennium, heeft zijn hand overspeeld: vanwege een beschuldiging van laster en smaad wordt hij veroordeeld tot gevangenisstraf en een flinke boete. Het levert hem wel de aandacht op van de oude Henrik Vanger, industrieel in ruste van een groot familieconcern. Zijn dochter is veertig jaar geleden op mysterieuze wijze verdwenen en de vermoedelijke moordenaar stuurt hem nog elk jaar op haar naamdag een bloem. Hij huurt de journalist in om nog één keer alle informatie door te spitten. Blomkwist krijgt daarbij de hulp van Lisbeth Salander, op zijn zachtst gezegd een heel vreemde dame, maar een talent op het gebied van computerhacking. Aanvankelijk lijkt het onderzoek op niks uit te lopen. Totdat Michael en Lisbeth op een spoor stuiten dat hun leven in groot gevaar brengt.

De bestseller Millennium van de reeds overleden Stig Larsson hield maandenlang talloze lezers in zijn greep gevangen. De verfilming ervan leidde bij ons gelijk tot evenzoveel verzoeken om vertoning. Leest u nog gauw even het eerste deel voordat u komt. Het zijn maar 560 bladzijden.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Millennium: mannen die vrouwen haten
Zweden/Denemarken/Duitsland, 2009, Zweeds gesproken
Productie: Søren Stærmose
Regie: Niels Arden Oplev
Scenario: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg naar het boek van Stieg Larsson
Camera: Eric Kress
Montage: Anne Østerud
Art direction: Niels Sejer
Met: Noomi Rapace, Michael Nyqvist
Speelduur: 152 minuten

21 okt 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.