Rsd wo 9 jan 2008

A Mighty Heart - Michael Winterbottom

BoZ ma 7, di 8 jan 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Pakistan, 23 januari 2002. Daniel en Mariane Pearl zijn na 11 september als twee van de weinige journalisten in het hectische Karachi gebleven. Omdat Mariane (Angelina Jolie) hoogzwanger is hebben ze besloten voor de bevalling naar Dubai uit te wijken. Maar Daniel wil nog een laatste interview doen, met een beruchte Islamitische fundamentalist. Als Daniel niet rond de afgesproken tijd contact opneemt met Mariane zet ze een zoekactie op touw. Ze waarschuwt de Pakistaanse politie, de CIA en Daniels werkgever, de Wall Street Journal. Daniel blijkt ontvoerd door moslimfundamentalisten.

Hoewel bekend is hoe het met Daniel Pearl is afgelopen, heeft Michael Winterbottom (In This World, The Road to Guantanamo, 24 Hour Party People) van A Mighty Heart een ontzettend goede en beklemmende thriller gemaakt. Als kijker voel je de drukte en chaos van de miljoenenstad Karachi en raak je verstrikt in het web van inlichtingendiensten, politiemannen, informanten, sjeiks en fundamentalisten. De enige die het hoofd koel houdt is Mariane, die het onderzoek vanuit haar woning coŲrdineert. Zij was dan ook degene die later een boek schreef over alle gebeurtenissen. A Mighty Heart is op dat boek gebaseerd. Mariane wordt voortreffelijk gespeeld door Angelina Jolie. Haar man, Brad Pitt, produceerde de film.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

A Mighty Heart
Verenigde Staten, 2007
Productie: Andrew Eaton, Dede Gardner, Brad Pitt
Regie: Michael Winterbottom
Scenario: John Orloff, gebaseerd op het boek van Mariane Pearl
Camera: Marcel Zyskind
Montage: Peter Christelis
Art direction: Mark Digby
Muziek: Harry Escott, Molly Nyman
Met: Angelina Jolie, Dan Futterman, Archie Panjabi, Irfan Khan, Will Patton
Speelduur: 100 minuten

10 dec 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.