Rsd wo 24 mrt & wo 15 dec 99 The Mighty - Peter Chelsom
BoZ ma 22 mrt & di 14 dec 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


The Mighty is een lofzang op de verbeelding. Max Cane en zijn buurjongetje Kevin kampen allebei met een gebrek. De één is reusachtig, lomp en een beetje dom, de ander is gestopt met groeien, maar slim. Om de dagelijkse beschimpingen wat dragelijker te maken, trekken ze zich samen terug in een fantasiewereld, waarin Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel de dienst uitmaken.

De Britse regisseur Peter Chelsom gaf in Hear My Song en Funny Bones een tragikomische beeld van derderangs entertainers. Met The Mighty komt zijn talent pas goed tot zijn recht. Het beeld van de gehandicapte Kevin op de schouders van Max, als een tweekoppige drakendoder die kracht aan verstand paart, blijft langer bij dan welke freak uit Chelsoms eerdere films ook. En zowaar ontlokt de regisseur bijzondere acteerprestaties aan Sharon Stone. Ook de bijrollen van Gillian Anderson (X-files), Meat Loaf en Gena Rowlands zijn uitstekend. Het zijn echter de twee jonge knapen die u dat magische gevoel geven van films als Il Postino en Shine.

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
De Telegraaf
De Volkskrant

The Mighty
Verenigde Staten, 1998
Regie: Peter Chelsom
Scenario: Rodman Philbrick & Charles Leavitt
Productie: Don Carmody & Simon Fields
Muziek: Trevor Jones
Met o.a. Sharon Stone, Elden Ratliff, Kieran Culkin, Gena Rowlins, Harry Dean Stanton, Gillian Anderson, Meat Loaf
Kleur, 106 minuten

25 oktober 1999; Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.