Rsd do 11 mei 2000
wo 17 mei 2000
A Midsummer Night's Dream - Michael Hoffman
BoZ ma 15 mei 2000
di 16 mei 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Door het succes van Shakespeare in Love blijven de Shakespeare-verfilmingen populair. In tegenstelling tot de drama's Richard III en Romeo + Juliet is A Midsummer Night's Dream een romantische komedie en is het verhaal verplaatst naar Toscane aan het eind van de 19e eeuw. De regie is in handen van Micheal Hoffman, van wie we eerder One Fine Day vertoonde. Net als toen laat hij zien dat liefde een dwaas van ons allen maakt.

Het sprookjesachtige verhaal is een droom, waarbij een ieder op de proef wordt gesteld wanneer zij in aanraking komt met een geheim toverdrankje. De consequenties lijken niet meer te overzien en de betekenis van ware liefde wordt tijdens één boze droom, in een ogenschijnlijk gewone nacht, op zijn kop gezet. Het begint allemaal wanneer Hermia op een fiets wil vluchten met haar grote liefde Lysander. Door haar vader is zij uitgehuwelijkt aan Demetrius die eigenlijk met Helena verder wil...

Shakespeare's verweven liefdesverhalen zijn vanaf het begin al moeilijk na te vertellen. Het zijn vooral de personages, die tot de verbeelding spreken. Met een geweldige cast van o.a. Michelle Pfeiffer (o.a. One Fine Day), Kevin Kline (o.a. The Ice Storm), Sophie Marceau (o.a. Braveheart), Stanley Tucci (o.a. Big Night) en Rupert Everett (o.a. B.Monkey) is dat ook niet echt verwonderlijk. Voor de scholieren onder ons, dit is een aanrader voor je Engelse lijst!

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf

William Shakespeare's Midsummer Night's Dream
Verenigde Staten, 1999
Regie en scenario: Michael Hoffman
Camera: Oliver Stapleton
Montage: Garth Craven
Muziek: Simon Boswell
Met: Rupert Everett, Calista Flockhart, Kevin Kline, Michelle Pfeiffer, Sophie Marceau, Christian Bale en Stanley Tucci.
Kleur, 121 minuten
Distributie: Fox

5 april 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.