Rsd wo 23 jan 2008

Michael Clayton - Tony Gilroy

BoZ zo 20, ma 21 jan 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Hij is geen topadvocaat. Binnen de chique firma waar hij werkt is hij de klusjesman voor vervelende problemen, de "fixer". De geroutineerde en ietwat vermoeide blik in zijn ogen verraadt dat hij goed is in wat hij doet, maar dat wel met steeds meer tegenzin. Hij heeft het geld hard nodig.

Arthur Edens (Tom Wilkinson), collega-jurist en hoog in de rangorde, draait helemaal door en dreigt zich in zijn verwardheid tegen een zeer machtige cliŽnt te keren. Hij is al jaren bezig het bedrijf U/North, een bedrijf dat pesticiden maakt, te verdedigen en miljoenen staan op het spel. Aan Clayton (George Clooney) de taak om hem terug op het spoor te zetten. Hij krijgt te maken met Karen Crowder (Tilda Swinton), ambitieus bestuurslid van het chemieconcern, en vast van plan door het glazen plafond te breken. Gaandeweg realiseert hij zich dat zijn kantoor misschien aan de verkeerde kant staat en moet hij kiezen waar zijn loyaliteit ligt.
Regisseur Gilroy grijpt met deze sterke en goed geacteerde thriller terug naar de jaren zeventig, periode waarin de grote films van Alan Pakula en Sidney Lumet werden gemaakt. Niet alleen spannend maar ook met de nodige maatschappijkritiek. De rolbezetting is supersterk. U zult buitengewoon genieten.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Michael Clayton
Verenigde Staten, 2007
Productie: Jennifer Fox, Kerry Orent, Sydney Pollack, Steve Samuels
Regie en scenario: Tony Gilroy
Camera: Robert Elswit
Montage: John Gilroy
Art direction: Kevin Thompson
Muziek: James Newton Howard
Met: George Clooney, Tom Wilkinson, Tilda Swinton, Sydney Pollack
Speelduur: 119 minuten

10 dec 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.