Rsd do 19 sept 2002 Me You Them - Andrucha Waddington
BoZ ma 23 sept 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het is al een tijdje geleden dat we een Braziliaanse film gedraaid hebben. Met de vertoning van Me You Them (op z'n Portugees Eu Tu Eles) maken we deze leemte goed. Het gaat om een warm, aanstekelijk portret van een vrouw, die zich in het kurkdroge Noord-Oosten van BraziliŽ op een onconventionele manier door het leven slaat.

Mooie, sterke Darlene houdt van de mannen, dat zie je zo. Ze houden ook wel van haar, maar ze laten haar ook in de steek. Omdat de oude, norse kerel Osias een huis heeft, trouwt ze maar met hem. Darlene werkt zich uit de naad voor Osias, maar krijgt geen aandacht van hem. Wel van zijn zorgzame neef Zezinho, die in hun huis komt wonen. Dan bevalt Darlene van een kleine, wiens ogen wel erg op die van Zezinho lijken. Aangezien Darlene het lonken niet kan laten, valt ze ook nog op een jonge landarbeider. Als er weer een kind komt, vindt Osias het tijd om orde op zaken te stellen.

Het mooie is: dit verhaal is nog echt gebeurd ook. Regisseur Andrucha Waddington liet zich inspireren door een tv-documentaire over een vrouw die samenleeft met drie mannen. Het is een charmante film geworden, met muziek van bossa nova-legende Gilberto Gil, prachtige widescreen beelden van het woeste BraziliŽ en schitterend spel van Braziliaanse sterren. Een film om u tegen te zeggen.

OfficiŽle homepage en nog eentje
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
NRC Handelsblad
Telegraaf

Me You Them (El tu eles)
BraziliŽ, 2000
Regie: Andrucha Waddington
Scenario: Elena Soarez
Muziek: Gilberto Gil
Met: Regina Casť, Lima Duarte, Stenio Garcia e.v.a.
Kleur, 104 minuten

21 aug 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.