Roosendaal do 27 okt 2011

Melancholia - Lars von Trier

Bergen op Zoom zo 30 okt, di 1 nov 2011
Etten-Leur wo 2 nov 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Lars von Trier heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij chronisch lijdt aan angsten en een flinke depressie heeft doorgemaakt. Deze twee ziektebeelden worden in Melancholia belichaamd door twee zussen. In het eerste deel worden kosten noch moeite gespaard om Justine (Kirsten Dunst) een mooie bruiloft te bezorgen. Haar depressieve gemoedstoestand gooit echter roet in het eten, met als gevolg een feest dat de film Festen in herinnering roept.

In deel twee staat de hevig panikerende zus Claire (Charlotte Gainsbourg) centraal. De planeet Melancholia nadert de aarde. Volgens de geleerden zal de planeet rustig langsvliegen, maar er zijn ook onheilsprofeten. Justine is de enige die rustig blijft onder het naderende onheil. Depressie blijkt een goed middel tegen angst.

De twee delen worden voorafgegaan door een proloog die de gebeurtenissen op grootse wijze aankondigt. Een adembenemend visueel gedicht op muziek van Wagner. Dunst kreeg een Gouden Palm op het festival in VenetiŽ waar Von Trier de gemoederen bezighield met onhandige uitspraken.

Internet Movie Database
OfficiŽle website
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
Recensies Nederland
Recensies internationaal

Melancholia
Denemarken 2011, Engels gesproken
Regie en scenario: Lars von Trier
Camera: Manuel Alberto Claro
Montage: Molly Malene Stengaard
Art direction: Jetty Lehmann
Aceurs: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland
Speelduur: 136 minuten

16 okt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.