Rsd wo 20 aug 2003 Meisje - Dorothée van den Berghe
BoZ di 19 aug 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Meisje gaat eigenlijk over drie meisjes. Muriel (20) verruilt haar ouderlijk huis en haar werk in de fabriek voor een spannender leven in Brussel. Laura (37), hospita van Muriel in Brussel, zet haar jongere vriend Oscar en haar wilde leven aan de kant voor een man met kinderen en een zangcarrière. Martha, moeder van Muriel, krijgt eindelijk de kans op promotie in de fabriek waar ze eerst met haar dochter werkte.

Drie meisjes, drie parallel lopende levens. Allemaal willen ze iets nieuws, maar uiteindelijk vallen de nieuwe levens tegen: Muriel kan maar niet wennen in de grote stad en laat behoorlijk over zich heen lopen. Laura is toch niet zo heel goed met kinderen en Martha is erg ongelukkig nu haar dochter weg is.

Meisje is het speelfilmdebuut van de Vlaamse Dorothée van den Berghe. De film ging op het filmfestival in Rotterdam onder grote belangstelling in première en won op het filmfestival in Locarno twee prijzen. Door de verschillende levensfasen van de drie vrouwen moeiteloos met elkaar te verbinden en te spiegelen, heeft Van den Berghe met Meisje een film gemaakt die leuk is voor vrouwen (ook mannen, hoor) van jong tot oud.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Meisje
Nederland/België, 2002
Productie: Jeroen Beker, Frans van Gestel, Jan de Clercq
Regie: Dorothée van den Berghe
Scenario: Dorothée van den Berghe, Peter van Kraaij
Camera: Jan Vancaillie
Montage: Menno Boerema
Art direction: Johan van Essche
Muziek: Daan
Met: Charlotte van den Eynde, Els Dottermans, Frieda Pittoors, Mathias Schoenaerts, Wim Opbrouck
Kleur, 94 minuten
Distributie: A-Film

8 juni 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.