Rsd do 10 april 2003 Mein Bruder der Vampir - Sven Taddicken
BoZ ma 14 april
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Eindelijk hebben we Mein Bruder der Vampir te pakken, de debuutfilm van Sven Taddicken die we vorig jaar al op het filmfestival van Rotterdam spotten. Hoewel de film daar met de internationale persprijs werd bekroond, was de distributeur bang dat verder niemand deze Duitse film wilde bekijken. Vandaar dat hij werd uitgebracht onder de titel Getting My Brother Laid. Gelukkig geen oppervlakkige puberkomedie la American Pie, zoals de titel doet vermoeden!

Nic is geobsedeerd door seks. Ze is al bijna vijftien en wie wil er dan nog als maagd door het leven gaan? Haar obsessie brengt ze over op haar gehandicapte broer Josch, alias de Prins der Duisternis, want hij gaat graag met Dracula-tandjes en cape over straat. Nic geeft Josch stap voor stap seksuele voorlichting en samen begluren ze hun oudste broer als hij met zijn vriendin aan het vrijen is. Als broer en vriendin erachter komen dat de gehandicapte Josch ook behoefte heeft aan seks - wipneuken, zoals hij het noemt - besluiten ze hem te helpen.

Mein Bruder der Vampir is een bijzondere film die niemand mag missen. De regisseur behandelt problemen als 'de eerste keer', gehandicaptenseks en incest op een luchtige manier, wat de film grappig maakt en tegelijkertijd erg tragisch. Discussie gegarandeerd.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Mein Bruder der Vampir (Getting my brother laid)
Duitsland, 2002
Productie: Christian Hünemörder, Michael Jungfleisch
Regie: Sven Taddicken
Scenario: Matthias Pacht
Camera: Daniela Knapp
Montage: Jens Klüber
Art direction: Kàroly Pàkozdy
Muziek: Putte
Met: Roman Knizka, Marie-Luise Schramm, Hinnerk Schonemann
Kleur, 94 minuten
Distributie: International Film Festival Rotterdam/Tiger release

14 maart 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 2003 Filmhuis Roosendaal.