Rsd Deel 1: do 23 & wo 29 sept 2004
Deel 2: do 30 sept & wo 6 okt
Deel 1: do 3 feb 2005
Deel 2: wo 9 feb 2005
La meglio gioventù - Marco Tullio Giordana
BoZ Deel 1: ma 27 & di 28 sept
Deel 2: ma 4 & di 5 okt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Natuurlijk zijn alle films die wij vertonen het bekijken waard. Maar als er één film is die u echt moet gaan zien, is het La Meglio Gioventù. Waarom? La Meglio is een fenomeen, alleen al omdat de film zes uur duurt en van begin tot eind blijft boeien. Als een soap gaat het verhaal van gebeurtenis naar gebeurtenis. Veertig jaar lang volgen we het wel en wee van de Romeinse familie Carati, vanaf de studententijd van de broers Matteo en Nicola, tot hun kinderen diezelfde leeftijd hebben bereikt. De uren vliegen voorbij en de aftiteling komt haast als een verrassing. Het liefst zou je de familie nog veertig jaar volgen.

Regisseur Marco Tullio Giordana vervlecht voortdurend de levens van de broers Carrati, de rest van de familie en hun vrienden met de loop van de geschiedenis. Van de idealistische studenten van de jaren zestig gaan we naar de terroristische aanslagen van de Rode Brigade, naar de maffiapraktijken op Sicilië. Er is altijd wel één familielid betrokken bij een gebeurtenis die het journaal haalt. De film begint en eindigt met de jeugd. De ene generatie geeft idealen door aan de volgende groep. De jeugd is de spil van de film en de spil van Italië.

Let op: de film wordt in twee delen vertoond!

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Filmfestival Rotterdam
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

La meglio gioventù
Italië, 2003
Productie: Angelo Barbagallo
Regie: Marco Tullio Giordana
Scenario: Sandro Petraglia, Stefano Rulli
Camera: Roberto Forza
Montage: Roberto Missiroli
Met: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Adriana Asti, Sonia Bergmasco
Kleur, 366 minuten
Distributie: Filmmuseum

29 augustus 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.