Rsd wo 16 juni 99 Meet Joe Black - Martin Brest
BoZ ma 14 juni 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Vanaf het prille begin van Cinema Paradiso is Anthony Hopkins de lieveling van het publiek geweest. De echte fans hebben al heel wat uren van hem kunnen genieten, want hij was te zien in Remains Of The Day, Howard’s End, Shadowlands, Nixon, Legends Of The Fall, Amistad, Surviving Picasso en The Edge. Daar kunnen we met de vertoning van Meet Joe Black nog eens drie uurtjes bijtellen. En daarmee is nog niet alles gezegd, want naast Hopkins verschijnt een bleke Brad Pitt als magere Hein ten tonele.

De Dood (Brad Pitt) komt de geslaagde mediamagnaat William Parrish (Anthony Hopkins) halen. Parrish krijgt nog een paar dagen respijt, omdat hij de Dood, die hij Joe Black noemt, door het leven zal rondleiden. Hij komt voor een dilemma te staan als Joe Black en zijn dochter Susan (Claire Forlani, speelde in Basquiat) verliefd op elkaar worden. Parrish wil zijn dochter redden, maar kan niet zeggen wie Black is.

Als geen ander zet Anthony Hopkins een karakter neer dat elegant en zelfbewust weet om te gaan met het onvermijdelijke: de dood. Klaarblijkelijk zet regisseur Martin Brest graag een wat oudere gerenommeerde acteur tegenover een jongere acteur. Zo mocht in Scent Of A Woman (1992) de blinde, gepensioneerde militair, voortreffelijk gespeeld door Al Pacino dankzij Chris O’Donnel nog wat moois van zijn laatste levensdagen maken. Meet Joe Black is dus niet echt vernieuwend, maar beide hoofdvertolkers zorgen, net als toen, voor het nodige vuurwerk.

OfficiŽle site
NRC
Volkskrant
Telegraaf
Recensie Jan Willem Swane

Meet Joe Black
Verenigde Staten, 1998
Regie: Martin Brest
Met: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani, Jake Weber, Marcia Gay Harden, Jeffrey Tambor
Scenario: Ron Osborn, Jeff Reno, Kevin Wade, Bo Goldman
Camera: Emmanuel Lubezki
Montage: Joe Hutshing, Michael Tronick
Art directie: Dante Ferretti
Muziek: Thomas Newman
kleur, 178 minuten


11 mei 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.