Rsd za 8 16u, wo 12 okt 2005 Mean Creek - Jacob Aaron Estes
BoZ zo 9, di 11 okt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Je hebt van die mensen die er een talent voor hebben om door iedereen onsympathiek gevonden te worden. George is er zo een. Een dikke, opschepperige pestkop van 15, die altijd wel een rotopmerking klaar heeft voor iedereen. Kleine kinderen in elkaar slaan om een kleinigheid, daar is hij ook goed in. De verlegen Sam heeft het op school dan ook zwaar te verduren met George. Geen ideaal gezelschap voor een boottochtje over een rivier in de bossen van Oregon zou je zeggen, ware het niet dat George juist meegenomen wordt om hem eens flink te pakken te nemen. Als geleidelijk duidelijk wordt dat George diep in zijn hart een eenzame zielenpoot is en ook aardige kanten heeft, komt de groep voor een lastig dilemma te staan: wraak of vergeving.

Debuterend regisseur Jacob Aaron Estes weet de morele twijfels, zo kenmerkend voor het volwassen worden, fysiek voelbaar te maken. Hij gaat genuanceerd en zachtmoedig te werk om in de geest van zijn karakters door te dringen. Als kijker leef je extra mee, omdat je George het ene moment wel aardig of zielig vindt en het volgende weer een vreselijke klootzak. De jeugdige acteurs zijn erg overtuigend en de natuurbeelden zien er fantastisch uit. Een sterke film die zowel jeugdige (maar niet onder de 12) als oudere kijkers aan zal spreken.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Mean Creek
Verenigde Staten 2004, Engels gesproken
Regisseur: Jacob Aaron Estes
Scenario: Jacob Aaron Estes
Camera: Sharon Meir
Componist: Ethan Gold
Acteurs: Ryan Kelley, Scott Mechlowicz, Josh Peck, Trevor Morgan, Carly Schroeder

11 sept 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.