Rsd wo 16 mrt 2005 Maria Full of Grace - Joshua Marston
BoZ zo 13, di 15 mrt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Maria werkt op een rozenplantage in Colombia, waar ze de doornen van de lange stelen moet verwijderen. Een vervelend en slecht betaald baantje. Van haar inkomen is de hele familie afhankelijk. Op een dag raakt ze zelfs dat rotbaantje kwijt en moet ze aan geld zien te komen. In haar dorp is voor haar geen toekomst, daarom gaat ze naar BogotŠ. En ja, als daar een mooie jongen je een vermogen (5000 dollar) in het vooruitzicht stelt en je een reis naar Amerika belooft, dan is de beslissing om bolletjesslikker te worden niet zo heel moeilijk. Het is per slot van rekening een karweitje van niks, zo wordt haar voorgespiegeld.

Op onthutsende wijze wordt in Maria Full of Grace getoond hoe de dagelijkse praktijk van het bolletjesslikken werkt, hoe er geronseld wordt, hoe die enorme dingen door een keelgat kunnen. De film geeft de drugsrunners een gezicht, neemt geen standpunt in over hun keuze, maar verklaart die keuze wel. Dit indrukwekkende regiedebuut van Joshua Marston, die tevens het script schreef, werd op het Sundance Film Festival in 2004 bekroond met de publieksprijs. Marston deed uitvoerig research. Hij sprak met koeriers, drugsbaronnen, de politie, dokters, douanebeambten en sociaal werkers. Gebaseerd op duizend verhalen, zegt hij zelf. Hoofdrolspeelster Catalina Sandino Moreno won op het filmfestival van Berlijn een Zilveren Beer.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Xi-online Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Maria Full of Grace
Verenigde Staten/Colombia, 2004
Speelduur: 101 minuten
Productie: Paul Mezey
Regie en scenario: Joshua Marston
Camera: Jim Denault
Montage: Anne MacCabe, Lee Percy
Muziek: Lynn Fainchtein
Met: Catalina Sandino Moreno, Virgina Ariza, Yenny Paola Vega
Distributie: Paradiso

11 februari 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.