Rsd do 14 aug 2008

Margot at the Wedding - Noah Baumbach

BoZ di 19 aug 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Tegen heug en meug reist schrijfster Margot (Nicole Kidman) met zoon Claude af naar haar voormalig ouderlijk huis waar Pauline (Jennifer Jason Leigh) met haar verloofde Malcolm woont. Tussen de twee is jaren geen contact geweest, maar nu een bruiloft aanstaande is, kan ze niet wegblijven. Malcolm (Jack Black) is een vreselijke loser, een nietsnut. Moet Pauline daarmee de toekomst delen? Fijntjes ventileert Margot haar gevoelens, maar Pauline reageert als door een adder gebeten. Zij is wel de laatste die zich er mee mag bemoeien. Ze heeft al voor ellende genoeg gezorgd.

Heeft u het al door? We hebben het hier over zussen! Onder het mom van het beste met elkaar voor hebben worden oude wonden opengereten en nieuwe toegebracht, wordt elkaar en de hele omgeving de maat genomen. Alles in naam van zusterlijke liefde en bezorgdheid. Wij als publiek kijken gefascineerd en soms verbijsterd toe. Zo zijn we zelf toch niet, hŤ. Deze echte filmhuisfilm past naadloos in ons zomerthema Mijn Broer, Mijn Zus. En zeg eens eerlijk: heeft u zelf ook wel eens gedacht dat er een film te maken was over uw verhouding met uw zussen/broers?

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Filmkrant

Margot at the Wedding
Verenigde Staten, 2007, Engels gesproken
Productie: Scott Rudin, Blair Breard
Regie: Noah Baumbach
Scenario: Noah Baumbach
Camera: Harris Savides
Montage: Carol Littleton
Art direction: Anne Ross
Met: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Jack Black, Zane Pais
Speelduur: 93 minuten

18 juni 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.