Bergen op Zoom zo 2, di 4 nov 2014

Maps to the Stars - David Cronenberg

Roosendaal do 30 okt 2014
Etten-Leur wo 5 nov 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Wie nog nooit van David Cronenberg gehoord heeft, heeft de afgelopen zomer écht op een onbewoond eiland doorgebracht. De regisseur werd in EYE (zoals het Filmmuseum al een tijdje heet) geëerd met een overzichtstentoonstelling en voor de gelegenheid werd zijn hele oeuvre uit de kast gehaald en opgepoetst. Wij draaien voor u Cronenbergs nieuwste film, waarin hij het incestueuze Hollywood fileert.

Julianne Moore speelt Havana Segrand, een neurotische actrice die op haar retour is en in constante staat van carrièrepaniek verkeert. Vanwege mommy issues is ze onder behandeling bij de wat enge new-age therapeut Stafford (John Cusack), die weer de vader is van Benjie, een dertienjarig kindsterretje dat net terug is uit een afkickkliniek. Benjie heeft een connectie met Agatha (Mia Wasikowska), de getroubleerde personal assistent (ook wel ‘klusjeshoer’ genoemd) van Havana. Ondertussen rijdt limousinechauffeur Jerome (Robert Pattinson) ook nog door het beeld.

Het Hollywoodcultuurtje wordt nogal op de hak genomen door David Cronenberg en het is daarom extra leuk om te zien dat sterren als Cusack en Pattinson zichzelf niet zo serieus nemen. Julianne Moore spant de kroon als de toch wel gestoorde afgedankte actrice Havana. In Cannes werd ze daarom uitgeroepen tot beste actrice.

Internet Movie Database
Film 1
Recensies internationaal

Maps to the Stars
VS 2014, Engels gesproken
Regie: David Cronenberg
Scenario: Bruce Wagner
Acteurs: Robert Pattinson, Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Carrie Fisher, Sarah Gadon, Olivia Williams, Amanda Brugel
Speelduur: 111 minuten

Aanvang: 20.30 uur.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.