Roosendaal do 3 mrt 2011

Mao's Last Dancer- Bruce Berestord

Etten-Leur wo 9 mrt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 -

Na alle muziekfilms dit keer een film over een andere linkse hobby: klassiek ballet. Li Cunxin is een Chinese balletdanser. In het China van begin jaren tachtig heeft hij het niet makkelijk. Het tijdperk Mao is weliswaar verleden tijd, maar de samenleving, politiek en cultuur zijn nog steeds op maoÔstische leest geschoeid. Klassiek ballet is er uit den boze, want de toekomst is aan het revolutionair ballet met arbeiders en soldaten, rode vlaggen en geweren.

Als Li in 1981 de kans krijgt om in het kader van een culturele uitwisseling een tijdje in Amerika te gaan dansen bij het Houston Ballet breekt een verwarrende tijd aan. Het leven is er eigenlijk helemaal niet zo slecht: de huizen zijn groot, het eten niet zo barbaars als gedacht en mensen kunnen zeggen wat ze willen over hun politieke leiders zonder de angst de Chinese goelag in te draaien. Li is bovendien een exotische sensatie in het verre Texas. Als zijn stage er op zit, besluit hij in de VS te blijven. De Chinese autoriteiten zijn not amused.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Mao's Last Dancer
AustraliŽ 2009, Engels gesproken
Regisseur: Bruce Beresford
Acteurs: Chi Cao, Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Joan Chen, Amanda Schull, Wang Shuangbao, Aden Young
Speelduur: 117 minuten

17 okt 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.