Bergen op Zoom zo 6, di 8 juli 2014

Mandela: Long Walk to Freedom - Justin Chadwick

Roosendaal wo 9 juli 2014
Etten-Leur wo 9 juli 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Nelson Mandela stierf afgelopen 5 december, juist op het moment dat de Londense première van Mandela: Long Walk to Freedom van start ging. Bijzonder, vooral omdat de zusjes Zindzi en Zenani Mandela in de zaal zaten en zagen hoe hun vaders leven op het grote doek voorbijtrok. Vijfennegentig jaar in tweeënhalf uur, over een van de meest geliefde mensen op aarde: je moet het maar durven als regisseur.

Mandela: Long Walk to Freedom (gebaseerd op Mandela’s autobiografie uit 1995) is een prachtige hommage aan Nelson Mandela geworden, die ook de donkere kanten van deze vredestichter niet schuwt: we zien Mandela niet alleen als de redder van Zuid-Afrika, maar ook als overspelige echtgenoot, nalatige vader en militant. Hij was immers ook maar een mens. Mandela, of ‘Madiba’ zoals Zuid-Afrika hem noemt, wordt geweldig vertolkt door de charismatische Britse acteur Idris Elba (vooral bekend uit series als The Wire en Luther): van swingende advocaat tot ingetogen gevangene, hij heeft het allemaal in huis.Voormalige Bond-girl Naomi Harris speelt Winnie, die gedurende haar mans lange gevangenschap langzaam radicaliseert. Long Walk to Freedom is een fraaie weergave van een veelbewogen leven.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
Officiële website

Mandela: Long Walk to Freedom
VK/Zuid-Afrika 2013, Engels/Afrikaans, Xhosa gesproken
Regie: Justin Chadwick
Acteurs: Idris Elba, Naomie Harris, Jamie Bartlett, Terry Pheto
Speelduur: 146 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.