Roosendaal do 9 jul 2009

Mama Mia the Movie - Phyllida Lloyd

Bergen op Zoom zo 12, ma 13 jul 2009
Etten-Leur wo 15 jul 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

De theateruitvoering van Mamma Mia! is wereldwijd een groot succes geweest. Hoog tijd dus voor een filmversie. Regisseur Phyllida Lloyd kreeg een budget van 90 miljoen dollar en een sterrencast ter beschikking om de Abba-musical te vertalen naar het grote doek. Het mag dan wel haar eerste speelfilm zijn, Lloyd heeft in de Britse theaterwereld een grote naam opgebouwd en met Mamma Mia! zorgde ze op West End, Broadway en in Cinema Paradiso voor volle zalen.

Voor de film is Lloyd vrijwel geheel bij het oorspronkelijke verhaal gebleven: Sophie nodigt voor haar bruiloft stiekem drie van haar moeders vroegere vriendjes uit. Een van deze drie heren (gespeeld door Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgård) moet namelijk haar vader zijn en Sophie wil er dolgraag achterkomen wie dat is. Moeder Donna (Meryl Streep) krijgt de schrik van haar leven als deze oude vlammen plotseling voor haar neus staan. Gelukkig heeft ze haar twee hartsvriendinnen bij zich die haar weer bij elkaar rapen, terwijl Sophie het grote mysterie probeert op te lossen. Ondertussen komt het complete oeuvre van Abba voorbij. Meezingen mag.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC

Mama Mia the Movie
Groot-Brittannië/Verenigde Staten, 2008, Engels gesproken
Regisseur: Phyllida Lloyd
Acteurs: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters
Speelduur: 108 minuten

2 juni mei 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.