Rsd do 25 okt 2001 Malèna - Giuseppe Tornatore
BoZ di 30 okt 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 Schoonheid betovert. Guiseppe Tornatore weet daar alles van. In zijn Oscarwinnende 'Cinema Paradiso' raakte een jongetje gefascineerd door de plaatselijke cinema. Het leverde een betoverende film op, waar onze filmclub niet voor niets haar naam aan ontleent.

In Malena is het de vrouwelijke schoonheid van Monica Belucci (o.a. L' Appartement), die de puberjaren van de jonge Renato bepaalt. Met ogen vol verlangen volgt hij de mooie, voor hem onbereikbare Malena, die dagelijks door de hoofdstraat van het Siciliaanse stadje Siracusa paradeert. Malena is bescheiden, maar zich wel bewust van de mannelijke belangstelling voor haar onbeschrijfelijke schoonheid. Haar leven krijgt echter een dramatische wending als haar man blijkt omgekomen te zijn in de oorlog. Dit alles laat de jonge Renato niet onberoerd.

Vooral de mysterieuze schoonheid van Monica Belucci en de voortreffelijk spelende Giuesseppe Sulfaro in de rol van Renato maken van Malena een geloofwaardige en aangrijpend mooie film, waarbij het 'la vita e bella'-gevoel nooit ver weg is. De perfect passende muziekscore is wederom van Ennio Morricone, die hiervoor zijn vijfde Oscarnominatie ontving.

Officiële site
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
de Filmkrant

Malèna
Verenigde Staten/Italië, 2000
Productie: Harvey Weinstein, Carlo Bernasconi
Regie en scenario: Giuseppe Tornatore
Camera: Lajos Koltai
Montage: Massimo Quaglia
Art direction: Francesco Frigeri
Muziek: Ennio Morricone
Met: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Gaetano Aronica
Kleur, 92 minuten
Distributie: RCV Film Distribution

7 sept 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.