Roosendaal do 20 jan 2011

Majesteit - Peter de Baan

Bergen op Zoom zo 23, di 25 jan 2011
Etten-Leur wo 26 jan 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

"Strikt genomen bestaat u als individu niet", krijgt Beatrix te horen van de minister-president. De premier heeft besloten op het laatste moment een tekstwijziging door te voeren in de troonrede, en daarmee kan ze het doen. In een periode dat ze zonder haar geliefde Claus door het leven moet en met de zorgen voor een zwalkende samenleving en een naderende troonsopvolging, knapt er iets in haar. Ze weigert toe te geven aan Balkenende, staat op haar strepen en vindt nota bene haar eigen zoon tegenover zich. Een constitutionele crisis dreigt.
Niemand weet natuurlijk wat er echt omgaat in ons vorstenhuis, maar vanwege de publieke functie staat het een ieder vrij daarover te fantaseren. Regisseur Peter de Baan en scenarist Ger Beukenkamp (De Kroon en De prins en het meisje) geven in hun docudrama de vrije ruimte aan liefde, verlangen, twijfel, intrige en macht. Feit of fictie, dat is de magie rond De Majesteit.

Carine Crutzen speelt koningin Beatrix zoals Helen Mirren de Engelse koningin Elizabeth speelde in The Queen: sterk en tegelijkertijd ontzettend kwetsbaar. Wat een uitstraling.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Majesteit
Nederland 2010, Nederlands gesproken
Productie: San Fu Maltha, Frans van Gestel, Anton Smit
Regie: Peter de Baan
Scenario: Ger Beukenkamp
Camera: Menno Westendorp
Montage: Wouter Jansen
Art direction: Hubert Pouille
Acteurs: Carine Crutzen, Jeroen Willems, Marcel Hensema, Gijs Naber, Hadewych Minis
Speelduur: 100 minuten

ma 20 dec 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.