Rsd do 16 jan 2003 Lucia y el sexo - Julio Medem
BoZ ma 20 jan 2003
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Lucía y el sexo is een film met veel gezichten. Esoterisch, sprookjesachtig, erotisch geladen. Prachtige beelden, grote ideeën en nog grotere gevoelens. En een verhaal vol verwikkelingen en tijdsprongen, waar je goed de aandacht bij moet houden. Levens kruisen elkaar soms op wonderlijke wijzen.

Het begint met een telefoontje dat de verleidelijke Lucía krijgt van de politie. Haar vriend Lorenzo, immer schrijvend aan een verhaal zonder einde, heeft een ongeluk gehad. Overstuur vlucht ze naar een merkwaardig, drijvend eiland in de Middellandse Zee. Als het stormt worden de mensen er zeeziek, en er zitten ook gaten in waar je zo doorheen valt. Lucía ontmoet er pensionhoudster Elena, onwetend van het feit dat zij zes jaar geleden een bijzondere, eenmalige ontmoeting met Lorenzo had op het eiland. Een ontmoeting met verstrekkende gevolgen, die in de loop van de film, al springend door de tijd, duidelijk worden. Het leven heeft soms wrede verrassingen in petto, zo blijkt herhaaldelijk.

Lucía is een hoogtepunt in de lijst van films die we van Medem vertoonden: Vacas, La ardilla roja, Tierra en Los amantes del circulo polar. Met alle bekende thema's: voorbestemming en toeval, seks en dood.

Officiële homepage Engels
Officiële homepage VS
Officiële homepage Spaans
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Lucia y el sexo
Spanje, 2001
Productie: Fernando Bovaira, Enrique López Lavigne
Regie en scenario: Julio Medem
Camera: Kiko de la Rica
Montage: Iván Aledo
Art direction: Montse Sanz
Muziek: Alberto Iglesias
Met: Paz Vega, Tristán Ulloa, Najwa Nimri, Daniel Freyre, Elena Anaya, Silvia Llanos, Javier Cámara
Kleur, 128 minuten
Distrubutie: A-Film Distribution


1 december 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.