Rsd wo 1 okt 2008

Lou Reed's Berlin - Julian Schnabel

BoZ zo 28, di 30 sep 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In 2006 besloot Lou Reed zijn meesterwerk Berlin uit 1973 voor het eerst integraal live op de planken te brengen. Het fenomenale conceptalbum over de destructieve relatie tussen de agressieve speedgebruiker Jim en de promiscue Caroline, die haar kinderen verwaarloost, was in Amerika een commerciŽle flop, maar met name in Europa voor een complete generatie een ijkpunt. De oorspronkelijke producer, Bob Ezrin, maakte nieuwe arrangementen voor een speciaal samengesteld orkest met daarbij de geweldige Antony Hegerty (van Antony and the Johnsons) en een kinderkoor. De show was vorig jaar ook in Nederland te zien.

Reed benaderde zijn buurman, schilder en filmmaker (onder meer van The Diving Bell and the Butterfly) Julian Schnabel om de regie en aankleding van de show te verzorgen. Bij gebrek aan budget verzorgde Schnabel de klus gratis op voorwaarde dat hij er een concertfilm van mocht maken. Niet alleen een dienst aan de buurman, maar vooral omdat Schnabel warme herinneringen aan zowel het album als de stad Berlijn had. Het werd een sobere registratie van een voorstelling in Brooklyn, met enkele illustrerende filmpjes op de achtergrond van het podium geprojecteerd.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl

Lou Reed's Berlin
2007, Verenigde Staten, Engels gesproken
Regisseur: Julian Schnabel
Acteurs: Emmanuelle Seigner
Producer: Jon Kilik, Tom Sarig
Camera: Ellen Kuras
Componist: Lou Reed
Speelduur: 85 minuten

14 aug 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.