Rsd do 26 juli 2001 21.00 Louise (take 2) - Siegfried
BoZ di 31 juli 2001 21.00
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De naam Siegfried zouden niet alleen filmfans moeten onthouden. Deze 27-jarige Fransman, die zich als gepassioneerd globetrotter nergens en overal thuis voelt, is eigenlijk een muzikant, maar bovenal een opmerkelijke fotograaf en filmmaker. Louise Take 2 is zijn regiedebuut, waarvoor hij ook het scenario en de muziek schreef én een groot deel van het camerawerk en de montage voor zijn rekening nam.

Louise, gespeeld door de altijd geweldige Elodie Bouchez (bekend van La vie rêvée des anges), houdt van volledige vrijheid. Samen met haar vrienden zwerft ze door de Parijse straten. Ze houden zich in leven met kleine criminaliteit die hen steeds weer in benarde situaties brengt. Als Louise een zwerver ontmoet, die haar vraagt zijn zoontje te halen, komt er een kentering in haar 'vrije' bestaan.

Met shots van de camera op de schouder, kleurenfilters en overbelichting wordt een apart straatbeeld gecreëerd met animatie-effecten op de achtergrond. Het resultaat is een intense, indrukwekkende filmervaring, voorzien van een eigentijdse soundtrack die de sfeer van de film perfect weergeeft. "Louise Take 2 is een film die je oppakt en rondsleurt in een verrassend tempo." (Vrij Nederland).

Internet Movie Database
de Filmkrant
NRC Handelsblad

Louise (take 2)
Frankrijk, 1998
Productie: Jean Cazes
Muziek, scenario en regie: Siegfried
Camera: Siegfried, Olivier Buron, Hervé Lode
Montage: Hervé Schneid
Geluid: Jean Luc Audy, Olivier Busson
Art direction: Giacomo Macchi
Met: Elodie Bouchez, Roschdy Zem, Gérald Thomassin, Antoine de Merle, Bruce Myers
Kleur, 103 minuten
Distributie: Cinemien

16 juni 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.