Rsd do 13 mei 2004 Lost in Translation - Sofia Coppola
BoZ zo 16, ma 17, di 18 mei
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Sofia Coppola (dochter van Francis Ford Coppola) trok veel aandacht met haar dromerige, tegendraadse debuut Virgin Suicides. Met Lost in Translation overtreft ze de verwachtingen.

Centraal staan twee Amerikanen die de weg kwijt zijn in hun leven: een jonge vrouw en een filmster op leeftijd. Ze voelen zich letterlijk verloren in Tokio-wereldstad. Ook hun lichaam werkt niet mee, want beiden worden geplaagd door een flinke jetlag. Wat rest is pathetische humor, drank of gewoon wat zitten simmen. Door toeval komen ze elkaar tegen en dat leidt tot een onverwacht verbond. Daarbij laat Coppola het leven in al zijn grilligheid zien. Dat levert naast aangenaam grappige situaties de nodige melancholieke momenten op.

Bill Murray is precies op zijn plek als de acteur op leeftijd (midlife-crisis in het zicht) en de jonge Scarlett Johansson (19 jaar en al meer dan tien films op haar naam!) verwoordt subtiel de twijfels van de jonge generatie. In slechts 27 draaidagen werd de film gemaakt. De soundtrack is opvallend fris en sfeervol. Lost in Translation werd door zowel critici als publiek bijzonder gewaardeerd en met prijzen overladen, waaronder drie Golden Globes en vier Oscarnominaties.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmfestival Rotterdam
NRC Handelsblad
Xi-online
Filmkrant

Lost in Translation
Verenigde Staten/Japan, 2003
Regie en scenario: Sofia Coppola
Productie: Sofia Coppola, Ross Katz
Camera: Lance Acord
Montage: Sarah Flack
Art direction: Mayumi Tomita
Muziek: Brain Reitzell, Kevin Shields
Met: Scarlett Johansson, Bill Murray, Akiko Takeshita, Giovanni Ribisi
Distributie: A-Film

1 april 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.