Rsd di 30 okt 2002 Lost and Delirious - Léa Pool
BoZ zo 27 (16u) & di 29 okt 2002
zo 31 okt 2004
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 

Lost and Delirious is een film die op indrukwekkende wijze voelbaar maakt hoe pijnlijk een eerste liefde kan zijn. Net als bij Dead Poets Society grijpt het dramatische liefdesverhaal je naar de keel.

Mary 'Mouse' Bardford wordt door haar vader en stiefmoeder naar Perkins Girls' College gestuurd, een internaat. Ze deelt er de kamer met Paulie en Tory, twee al wat oudere meisjes die haar onder hun hoede nemen. Al vlug ontdekt Mouse dat Tory en Paulie een passionele relatie hebben met elkaar. Als ze in een compromitterende situatie ontdekt worden, breekt de hel los. Onder druk van haar ouders breekt Tory met Paulie. Maar Paulie is niet van plan om zich hier bij neer te leggen.

Na de ontdekking van deze film op de Berlinale van 2001, werden we nieuwsgierig naar eerdere films van de Canadese Léa Pool, hetgeen vorig jaar resulteerde in de vertoning van het mooie Emporte-moi. Sindsdien hebben we geduldig gewacht op de Nederlandse uitbreng van deze prachtige film.

Toevoeging 2004: Lost & Delirious is een film die op indrukwekkende wijze voelbaar maakt hoe pijnlijk een eerste liefde kan zijn. Het dramatische liefdesverhaal van twee meisjes op een internaat grijpt je naar de keel en blijf je je nog lang herinneren. Dat vonden de mensen die hem destijds zagen ook. De film was namelijk eerder te zien bij Cinema Paradiso (score 8,67), maar was toen vanwege een verschrikkelijk noodweer op zondag zeer matig bezocht.

Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Lost and Delirious
Canada, 2001
Productie: Lorraine Richard, Louis-Philippe Rochon, Greg Dumett
Regie: Léa Pool
Scenario: Judith Thompson
Camera: Pierre Gill
Montage: Gaétan Huot
Muziek: Yves Chamberland
Met: Piper Perabo, Jessica Paré, Victoria Moller, Mischa Barton
Kleur, 100 minuten
Distributie: Cinemien

5 oktober 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.