Rsd do 31 mrt 2005 Un Long Dimanche de Fiançailles - Jeane-Pierre Jeunet
BoZ zo 3, ma 4 apr 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


1914-1918: de wereld staat in brand, er zijn miljoenen slachtoffers, ontheemden en vermisten. Mathildes verloofde Manech is een van de vele gesneuvelden, omgekomen bij de slag aan de Somme. “Mort au champ d’honneur”, staat er in het officiële document. Geëxecuteerd als deserteur is de onofficiële oorzaak. Mathilde weigert echter te geloven in zijn dood. Gaandeweg ontrafelt ze de waarheid en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Regisseur Jean-Pierre Jeunet kreeg na het succes van zijn sprookjesfilm Amélie Poulain een vette cheque voor dit project. Hij baseerde zijn script op een verhaal van Sébastien Japrisot. De hoofdrol ging naar Audrey Tautou, de grote ster uit Amélie.Voor Jeunet zijn vorm en inhoud belangrijk. En verbeeldingskracht. De zonnige, hoopvolle wereld van Mathilde, de gruwelijke werkelijkheid van Manech, ze worden in prachtige beelden, originele cameraposities en verrassende kleuren aan ons voorgeschoteld. Een unieke film.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Un Long Dimanche de Fiançailles
Frankrijk, 2004
Productie: Jean-Louis Monthieux, Francis Boespflug en Bill Gerber
Regie: Jean-Pierre Jeunet
Camera: Bruno Delbonnel
Montage: Hervé Schneid
Muziek: Angelo Badalamenti
Met: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Jérôme Kircher, Dominique Bettenfeld
Lengte: 134 minuten

15 maart 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.