Rsd do 4 feb 99 Lock, Stock and Two Barrels - Guy Ritchie
BoZ ma 8 feb 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Een van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar is een Engels regiedebuut met de onvertaalbare titel Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Deze film is het zoveelste bewijs van de Britse filmrenaissance. In sfeer en benadering toont regisseur Guy Ritchie zich een fan van Trainspotting. Met een duizelingwekkende snelheid stapelt hij de verschillende situaties op elkaar en giet ze telkens in een andere vorm. De plotwendingen zijn al even onvoorspelbaar en grappig.

Wanneer vier vrienden besluiten honderdduizend pond bij elkaar te scharrelen voor een pokerwedstrijd om op die manier vlug rijk te worden, loopt het fout. Het geld zijn ze sowieso kwijt, maar er komt nog een flinke schuld bovenop. Ze hebben een week de tijd om het geld bijeen te krijgen en uit de handen te blijven van de beruchte gangsterbaas Hatchet Harry.

In de film zitten geen sterren, behalve in bijrolletjes: Sting en Vinnie Jones, die bekend staat als de rauwste voetballer ter wereld. Ook echte schurken duiken op, zoals ene Lenny McLean, ooit wereldkampioen boksen met de blote vuist. Hij speelt zichzelf in de rol van Barry de Doper, de beul van gangsterbaas Hatchert Harry. Het resultaat is meer dan leuk. Lock, Stock & Two Smoking Barrels is een onvervalste gangsterkomedie: vlot, onderhoudend en met liefde gemaakt.

Bekijk ook de flitsende site www.lockstock2barrels.com!

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Regie & scenario: Guy Ritchie
Productie: Stephen Marks
Muziek: David Hughes
Camera: Tim Maurice-Jones
Met: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Satham, Sting e.v.a.
GB, kleur, 105 minuten, 1998

13 januari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.