Bergen op Zoom di 13 jan 2015

Locke - Steven Knight

Roosendaal wo 14 jan 2015
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Je hebt van die dagen dat alles tegelijk gebeurt en je wereld helemaal op zijn kop komt te staan. Het overkomt Ivan Locke allemaal tijdens een avondlijke autorit naar Londen. Eigenlijk zou hij, als projectleider voor een bouwbedrijf, een enorme operatie moeten voorbereiden. Ook zou hij die avond thuis gezellig met zijn gezin naar een voetbalwedstrijd kijken. Zowel zijn gezinsleven als zijn carrière zet hij echter in de waagschaal voor een andere verplichting. Via de telefoon probeert hij wanhopig aan alle fronten te redden wat er te redden valt.

Locke speelt zich geheel af in de auto. Er verschijnt slechts één acteur in beeld: Tom Hardy, in een meesterlijke rol. De andere personages, zoals Locke’s vrouw, zoon, collega’s en baas, leren we kennen via telefoongesprekken. Anderhalf uur kijken naar een man die een beetje zit te bellen in de auto, dat klinkt niet heel spannend, maar is dat in deze film toch. Juist door de benauwde setting leef je extra mee met de emotioneel bijna exploderende Ivan. Bovendien maakt regisseur Steven Knight (scenarioschrijver van onder meer Eastern Promises en The Hundred-Foot Journey) het verhaal visueel interessant door de schoonheid van de nachtelijke snelweg te vangen in schitterende plaatjes.

Internet Movie Database
Cinema.nl
film1

Locke
UK 2013, Engels gesproken
Regie: Steven Knight
Scenario: Steven Knight
Camera: Haris Zambarloukos
Montage: Justine Wright
Acteurs: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson
Speelduur: 84 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.