DONDERDAG 17 OKTOBER 1996
LOADED - ANNA CAMPION

Zeven jongeren brengen in Loaded een weekend door in een landhuis om daar een horrorvideo te maken. Loaded is de debuutfilm van Anna Campion, de zus van Jane.

Wat een vrolijk en creatief uitstapje had moeten worden, loopt uit op een grimmige en tenslotte dramatische botsing tussen de verschillende karakters. De personages in Loaded zijn tamelijk verschillend van aard: Neil is een gepassioneerde, impulsieve jongen die een intense relatie met zijn therapeute heeft. Rose, zijn vriendin, neemt hij minder in vertrouwen. Verder zijn daar de introverte, snel pratende Lance en zijn zelfverzekerde vriendin Charlotte, de intellectuele Giles, en Zita een onafhankelijke en scherpzinnige dame. De ernstige Lionel voegt zich later bij het groepje. Er doen zich tijdens hun samenzijn, naast de onafwendbare persoonlijke problemen, ook problemen voor met de film: ze hebben het gevoel dat voor hen alles al een keer gedaan is en dat zij nu iets compleet anders moeten maken. De film blijkt een onmogelijke fantasie. Na een dag filmen besluiten ze een beetje te onspannen door middel van een acid-trip tijdens welke ze in journaalstijl ieders geheime angsten en dromen opnemen. Dit loopt genadeloos uit de hand.

De jonge acteurs spelen hun rol met verve. Anna Campion heeft een overtuigend en boeiend portret afgeleverd van de ambitieuze en zelfbewuste generatie van nu. Nadat ze vijf jaar geacteerd had, ging ze in Londen in de gezondheidszorg werken en volgde ze een filmstudie aan het Royal College of Art.

Fritz de Jong, Filmkrant, juli/augustus 1996: " De grootste kracht van Loaded is het spel met de verschillende sferen. Campion geeft aan veel scenes een onderhuidse dreiging mee. Daarbij wordt ze ondersteund door componist Simon Fischer Turner, die de film voorzag van een zeer atmosferische soundtrack, terwijl ook cameraman Alan Almond met zijn subject/eve cameravoering een belangrijke bijdrage leverde."

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 7 Oktober 1996.
Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Webmaster!
Copyright © 1996 Filmhuis Roosendaal.