Rsd do 3 & wo 9 juni 99 Little Voice - Mark Herman
BoZ ma 7 & di 8 juni 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Met Brassed Off, over de teloorgang van een mijnwerkersfanfare, wist Mark Herman de kijker diep te ontroeren. Met zijn nieuwste film Little Voice zal het niet anders zijn, zeker niet omdat hij naast duivenliefhebber Ewan McGregor (o.a. Trainspotting en Brassed Off) de beschikking heeft over de fantastische Brenda Blethyn (de moeder uit Secrets & Lies) en een hilarische Michael Caine. Het is echter de onbekende Jane Horrock die de show steelt met haar loepzuivere stem, waarmee ze ‘s werelds grootste zangeressen kan imiteren. Zij is de ware ster. Haar imitaties zijn zo echt, dat sommige critici twijfelden of Horrock de liedjes wel vertolkte.

Laura Hoff leeft samen met haar moeder. In tegenstelling tot het babbelzieke mens, fluistert Laura alleen. Vandaar haar bijnaam LV (Little Voice). De bedeesde, jonge vrouw bezit echter een ongelofelijk talent. Ze mag dan wel niet erg bespraakt zijn, zingen doet ze als geen ander. Sinds de dood van haar vader doodt ze de tijd met luisteren naar en imiteren van diens muziekliefdes: Judy Garland, Shirley Bassey, Marlene Dietrich en Marilyn Monroe. Op een dag wordt haar geheim talent opgemerkt door een louche talentenjager, de nieuwe vlam van moederlief.

Brenda Blethyn schittert als de rauwe en onbegrijpende moeder van LV en kreeg daarvoor terecht een Oscarnominatie. Michael Caine geeft een onvergetelijke versie van Roy Orbison’s ‘It’s Over’ ten beste, en dat alleen al was voldoende voor een Golden Globe. Frappant is dat juist Jane Horrock buiten de prijzen viel. De koude rillingen lopen je over de rug en doen je adem stokken als je haar hoort zingen. Little Voice zal vooral dankzij haar vertolking uw hart stelen.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Telegraaf
de Volkskrant

Little voice
Engeland, 1998
Productie: Elizabeth Karlsen
Scenario en regie: Mark Herman
Camera: Andy Collins
Montage: Michael Ellis
Artdirection: Don Taylor
Muziek: John Altman
Met: Jane Horrocks, Brenda Blethyn, Michael Caine, Jim Broadbent, Ewan McGregor
Kleur, 99 minuten
Distributie: RCV Film Distribution

11 mei 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.