Bergen op Zoom ma 17 feb 2014

Like Father, Like Son - Hirokazu Kore-eda

Roosendaal wo 19 feb 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het blijft een intrigerend gegeven dat filmmakers steeds weer inspireert: babyís die bij de geboorte omgewisseld worden en zonder dat betrokkenen het merken opgroeien bij andere ouders. Ruim een jaar geleden vertoonden we Le fils de líautre, waarin de zonen de puberleeftijd hebben als een Joods en een Palestijns echtpaar ontdekken hoe de vork in de steel zit. In Like Father, Like Son van de Japanse meesterfilmer Hirokazu Kore-eda (we vertoonden eerder zijn fims I Wish en Nobody Knows) zijn ze jonger, een jaar of zes. Ook hier is sprake van een groot verschil in sociale achtergrond, hoewel niet zo dramatisch als in de IsraŽlische situatie.

Keita groeit op in een steriele, gevoelsarme omgeving, terwijl zijn biologische ouders gezellige sloddervossen zijn. Zie je wel, dit verklaart alles, denkt zijn vader als hij te horen krijgt dat zijn zoon niet echt zijn zoon is. Of die biologische band echt zo bepalend is voor wie je bent of wordt, dat is de centrale vraag in deze geweldige film. De kinderen eventjes overplanten naar een ander gezin, dat blijkt een oplossing die gemakkelijk bedacht is maar emotioneel ingewikkeld blijkt. Als altijd bij Kore-eda spelen de kinderen briljant, volkomen natuurlijk.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Like Father, Like Son
Japan 2013, Japans gesproken
Regie, scenario en montage: Hirokazu Kore-eda
Camera: Mikiya Takimoto
Acteurs: Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, YŰko Maki
Speelduur: 120 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.