Rsd wo 18 juni 2003 The life of David Gale - Alan Parker
BoZ zo 15 & di 17 juni
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


David Gale is professor filosofie aan de universiteit van Texas. Hij is erg populair onder zijn studenten, woont in een prachtig huis en heeft een geweldig zoontje. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger voor Death Watch, een groep van antidoodstraf-activisten. David, gespeeld door Kevin Spacey (The Usual Suspects, American Beauty), krijgt alleen maar tegenslagen te verduren: zijn huwelijk strandt, hij wordt door een studente beschuldigd van verkrachting, hij raakt aan de drank en verliest zijn baan. De enige bij wie hij nog troost kan vinden, is zijn beste vriendin en collega Constance (ook Death Watch-lid), maar als zij op brute wijze wordt vermoord, is David de enige verdachte. Vanuit zijn dodencel zoekt David contact met journaliste Bitsy Bloom (Kate Winslet). Zij krijgt de exclusieve rechten op zijn verhaal, als zij hem helpt zijn onschuld te bewijzen. Ze heeft nog drie dagen de tijd voor de executie.

Alan Parker (The Commitments, Angela's Ashes) neemt met zijn film geen standpunt in voor of tegen de doodstraf, iets wat door de critici niet gewaardeerd werd. Parker: "Het is in het huidige klimaat al heel wat dat de film is gemaakt."

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC Handelsblad

The life of David Gale
VS, 2003
Productie: Alan Parker, Nicolas Cage
Regie: Alan Parker
Scenario: Charles Randolph
Camera: Michael Seresin
Met: Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney, Gabriel Mann, Matt Craven
Kleur, 130 minuten

10 mei 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.