Rsd do 30 juni 2005 The life and Death of Peter Sellers- Stephen Hopkins
BoZ ma 4 juli 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


We kennen allemaal de grappige karakters die Peter Sellers heeft gespeeld. Zo waren daar Dr. Strangelove (uit de gelijknamige film), Hrundi V. Bakshi (uit The Party) en natuurlijk Inspector Clouseau uit de beroemde Pink Panther-films. Allemaal karakters met eigen stemmetjes, maniertjes en loopjes. Wie in de veronderstelling leeft dat Peter Sellers net zo grappig was als zijn personages, heeft het flink mis. In werkelijkheid was hij een geniaal acteur, maar doorlopend depressief, destructief, leugenachtig, overspelig en onzeker. Kortom, meer dan genoeg ingrediŽnten om een boeiende biografie van deze Engelsman te maken.

The Life and Death of Peter Sellers is geregisseerd door Stephen Hopkins (A Nightmare On Elmstreet, Blown Away) en is volgestopt met talloze fraaie anekdotes uit het leven van Sellers. Grote indruk maken de acteerprestaties van Geoffrey Rush, die Sellers akelig dicht benadert. Heel bijzonder zijn de in deze film nagespeelde beroemde scŤnes uit de films die Sellers ons heeft nagelaten. The Life and DeathÖ is een fraai en verrassend portret van misschien wel de grootste Engelse komediant die de wereld heeft gekend.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

The life and Death of Peter
Verenigde Staten, Groot BrittanniŽ 2004
Speelduur: 122 minuten
Regisseur: Stephen Hopkins
Scenario:Christopher Markus en Stephen Hopkins
Met: Geoffrey Rush, Charlize Theron, Emily Watson, John Lithgow, Stephen Fry

16 mei 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.