Roosendaal wo 1 dec 2010

Le refuge - François Ozon

Bergen op Zoom di 30 nov 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Net als Woody Allen maakt François Ozon elk jaar een nieuwe film. Het zijn niet allemaal meesterwerken, maar zijn nieuwste Le refuge is weer ouderwets goed. Na Sous le sable en Le temps qui reste opnieuw een film waarin rouwverwerking centraal staat. Louis en Mousse zijn twee rijke junkies in een groot appartement met uitzicht op de Seine. Aan hun roes komt een eind als Mousse in een ziekenhuis bijkomt na een overdosis heroïne. Louis is overleden. Als Mousse zwanger blijkt wil ze niets weten van een abortus en vertrekt naar het huis dat Louis in Zuid Frankrijk heeft. Ze houdt het kind als fysieke herinnering aan haar grote liefde Louis. Maanden later gaat Paul, de homoseksuele broer van Louis, bij haar langs. Hij is geëmotioneerd door haar dikke buik. Mousse schermt zich echter af. Ze wil alleen zijn met het kind in haar buik, maar snakt tegelijk naar steun. Geleidelijk ontstaat er een bijzondere band.

Zelden stond een zwangerschap zo centraal in een speelfilm. Zonder actrice Isabelle Carré, die tijdens de opnamen ook echt zwanger was, was deze film er niet geweest.

Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Le refuge
Frankrijk, 2009, Frans gesproken
Productie: Claudie Ossard, Chris Bolzli
Regie: François Ozon
Scenario: François Ozon, Mathieu Hippeau
Camera: Mathias Raaflaub
Montage: Muriel Breton
Art direction: Katia Wyszkop
Muziek: Louis-Ronan Choisy
Acteurs: Isabelle Carré, Louis-Ronan Choisy, Melvil Poupaud, Pierre-Louis Calixte
Speelduur: 88 minuten

14 nov 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.