Roosendaal wo 16 mrt 2011

Le quattro volte- Michelangelo Frammartino

Bergen op Zoom ma 14 mrt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

In het diepe zuiden van Italië, in Calabrie, lijkt alsof de tijd nog geen vat op de omgeving heeft gekregen. De mens staat er dichtbij de natuur. De kolenbranders controleren hun houtstapels. Een stokoude herder hoedt zijn geiten zoals dat al eeuwen gebeurt. De melk ruilt hij in de kerk voor een mengsel van opgeveegd stof. Daar drinkt hij elke dag een beker van. Dat is zijn medicijn. Als zijn tijd daar is, gaat het leven door. We zien de eerste stappen van een geitje, de seizoensafwisseling in de bomen, de transformatie van een reusachtige den in een feestmast voor op het dorpsplein en uiteindelijk in stukken gezaagd voor de houtskool.

Regisseur Michelangelo Frammartino baseerde zich op de reïncarnatie theorie van de oude Pythagoras (de zielsverhuizing van mens in dier in plant in mineraal) in deze prachtige, soms geestige schets van een tijdloos landschap. Poëtische cinema die geen muziek of dialogen nodig heeft.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Le quattro volte
Italië, Duitsland, Zwitserland 2010, Italiaans gesproken
Regisseur: Michelangelo Frammartino
Acteur: Giuseppe Fuda, Bruno Timpano, Nazareno Timpano
Scenario: Michelangelo Frammartino
Producer: Philippe Bober, Marta Donzelli, Elda Guidinetti, Gabriella Manfré, Susanne Marian, Gregorio Paonessa, Andres Pfäffli
Camera: Andrea Locatelli
Montage: Benni Atria, Maurizio Grillo
Speelduur: 88 minuten

zo 13 mrt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.