Rsd wo 27 aug 2003 The Last Resort - Paul Pawlikowsky
BoZ di 26 aug 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Verlangen naar liefde en vrijheid, en dan uit Rusland met je zoontje terechtkomen in een vluchtelingenkamp in een grauw Engels badplaatsje met bingo als enige bron van vermaak. De vakantieliefde die Tanja op zou wachten, is niet te vinden. Om niet meteen terug te moeten, vraagt ze politiek asiel aan en komt terecht in een bureaucratische mallemolen. Tanja is niet het type dat passief afwacht en neemt het lot in eigen hand. Zelfs de porno-industrie maakt haar niet tot slachtoffer. Op de valreep biedt een vreemde jongen die werkt in een speelhal een uitweg.

Last Resort is gemaakt in het kader van een BBC-project, waarin documentairemakers gevraagd werd een speelfilm te maken. De hand van de uit Polen afkomstige documentairemaker Paul Pawlikowsky is herkenbaar in de realistische stijl. Er werd op locatie, uit de hand en dicht op de huid gefilmd, waarbij de acteurs veel mochten improviseren. Tegelijk bevat Last Resort sprookjesachtige elementen die het verhaal prachtig boven de realiteit doen opstijgen.

Er worden de laatste tijd opvallend veel films over vluchtelingen gemaakt. Binnenkort komen uit Engeland nog Dirty Pretty Things van Stephen Frears en In This World van Michael Winterbottom. Ook zullen we het veel triestere Lilya 4-ever van Lukas Moodysson vertonen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

The Last Resort
Engeland, 2000
Productie: Ruth Caleb
Regie: Paul Pawlikowsky
Scenario: Rowan Joffe, Paul Pawlikowsky
Camera: Ryszard Lenczewski
Montage: David Charap
Art direction: Tom Bowyer
Muziek: Max de Wardener
Met: Dina Korzun, Paddy Considine, Artyom Strelnikov, Katie Drinkwater, Dave Bean
Kleur, 73 minuten
Distributie: Filmmuseum

8 juni 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.