Roosendaal do 19, wo 25 jan 2012

La piel que habito - Pedro Almodóvar

Bergen op Zoom zo 22, ma 23, di 24 jan 2012
Etten-Leur wo 25 jan 2012
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De nieuwe Almodóvar. Bekend van onder meer Volver en Hable con ella weet hij steeds weer te verrassen met prachtig gestileerde, vaak licht verontrustende vertellingen. De titel van zijn nieuwste betekent zoveel als ‘de huid waarin ik leef’. Antonio Banderas speelt een plastisch chirurg die zich met zijn huishoudster teruggetrokken heeft in zijn landhuis bij Toledo. Gedreven door een traumatisch verleden houdt hij een jonge vrouw gevangen. Ze draagt een huidkleurige bodystocking. Typisch.

Bij een spannende thriller moet je vooraf eigenlijk niet te veel over het verhaal weten. We beperken ons daarom tot het vermelden dat La piel que habito een bijzonder knap geconstrueerde film is, vol zijpaden en verassingen, die je als kijker twee uur op het puntje van de stoel houdt. Almodóvar heeft ons in zijn films al verrast met heel wat merkwaardige karakters, maar chirurg Robert Ledgard spant zonder twijfel de kroon.

Ondanks dat het verhaal horrorachtige kanten heeft is het primair een psychologische thriller, vol verwijzingen naar klassieke Hitchcock films. Voor al te heftige schrikeffecten of bloederigheden hoeft u dus niet bevreesd te zijn. Zoals altijd bij Almodóvar zijn de beelden ook nu weer overrompelend mooi.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
Officiële website

La piel que habito
Spanje 2011, 117 minuten, Spaans gesproken
Regie: Pedro Aldomóvar
Met: Angelo Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

24 dec 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.