Roosendaal wo 2 feb 2011

Lang en gelukkig - Pieter Kramer

Bergen op Zoom ma 31 jan 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Er zijn legio films die zijn gebaseerd op boeken of toneelstukken. Meestal proberen regisseurs in zo'n geval afstand te nemen van het origineel en er een heel eigen filmische draai aan te geven. Regisseur Pieter Kramer (Ja zuster, nee zuster) gooit het over een heel andere boeg: hij verfilmde gewoon het toneelstuk dat hij zelf regisseerde en sleepte daarbij ook nog eens de originele toneelcast de filmset op. Geen slecht idee overigens, met hoofdrollen voor Jack Wouterse, Dick van Toorn en Arjan Ederveen. Op het Nederlands Film Festival deed de film het dan ook zeker niet slecht met de speciale juryprijs en de publieksprijs.
Lang & Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes met een dikke knipoog naar de actualiteit. Zo wordt Assepoester gekleineerd door haar stiefzussen Paris en Hilton, heeft Roodkapje een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en wordt prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder uitgehuwelijkt. De Grote Boze Wolf rijdt op een opgevoerde brommer en de stiefmoeder is een importbruid op leeftijd genaamd Irma Zonderboezem, die we eerst zien via de webcam.

< OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Lang en gelukkig
Nederland 2010, Nederlands gesproken
Productie: Alain de Levita
Regie: Pieter Kramer
Scenario: Don Duyns
Camera: Piotr Kukla
Montage: Elja de Lange
Art direction: Vincent de Pater
Acteurs: Arjan Ederveen, Hannah van Lunteren, Sylvia Poorta, Hans Leendertse, Jack Wouterse
Speelduur: 90 minuten

ma 20 dec 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.