Rsd do 8 sep 2005 Land of Plenty- Wim Wenders
BoZ zo 11 sep 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Veel films zijn een afspiegeling van de staat waarin de samenleving zich bevindt. Neem Land of Plenty van Wim Wenders. Deze kritische film maakt duidelijk hoe Amerika sinds “9/11” in de greep is van de angst. Paul is een Vietnam-veteraan en een overtuigd patriot. Na de gebeurtenissen van 11 september is hij ervan overtuigd dat Amerika in staat van oorlog verkeert. Om zijn land te beschermen, rijdt Paul in een bestelwagen vol microfoons en camera’s. Hij beloert iedereen die er verdacht uitziet. Het verhaal krijgt een wending als Pauls nichtje Lana terugkeert naar Amerika, na jaren in Afrika en het Midden-Oosten te hebben doorgebracht. Ze gaat op zoek naar haar oom. Hoewel Paul en Lana compleet tegenovergestelde overtuigingen hebben, leren ze elkaar te aanvaarden.

Net als in Paris Texas is dit een Wenders waarin het landschap boekdelen spreekt en de personages spreken door te zwijgen. Daarnaast is, zoals gebruikelijk, de soundtrack zeer verzorgd met muziek van onder anderen Travis, David Bowie en natuurlijk Leonard Cohen: “Don’t really know who sent me. To raise my voice and say: may the lights in The Land of Plenty. Shine on the truth some day.”

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Land of Plenty
Duitsland, Verenigde Staten 2004, Engels gesproken
Speelduur:123 minuten
Regisseur:Wim Wenders
Scenario: Wim Wenders en Michael Meredith
Camera:Franz Lustig
Componist: Nackt
Acteurs: Michelle Williams, John Diehl, Shaun Toub, Wendell Pierce

14 aug 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.