Rsd wo 18 dec 2002 Le lait de la tendresse humaine - Dominique Cabrera
BoZ di 17 dec 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Een zonovergoten film tijdens de donkere dagen. Ook nog op een prachtige locatie, midden in het schilderachtige Jura-gebergte. Daar moet je wel gelukkig zijn. Nou mooi niet dus. Christelle's geestelijke gesteldheid staat in fel contrast tot de omgeving. Ze verkeert na de geboorte van haar kind in totale verwarring. Ze draait de kraan niet meer dicht als ze de baby in bad doet. Haar onzekere familie vraagt zich af wat er mis gegaan is, maar het leven gaat verder, terwijl Christelle bij een buurvrouw onderduikt.

"Dominique Cabrera maakt indruk door dit dramatische gegeven juist heel klein en subtiel te benaderen, waarbij ze veel spanning weet op te bouwen. Ze weet waar ze het over heeft, haar vorige film was een documentaire over haar eigen depressie. De chaos in het hoofd van Christelle wordt fraai gevisualiseerd in scènes die als het ware vanuit haar ogen gefilmd zijn. In de hoofdrollen schitteren Maryline Canto en zanger Patrick Bruel als haar echtgenoot.

Internet Movie DataBase
Het Parool
NRC
De Telegraaf
Filmkrant

Le lait de la tendresse humaine
Frankrijk, 2001
Productie: Phillipe Martin
Regie: Dominique Cabrera
Scenario: Dominique Cabrera, Cécile Vargaftig
Camera: Hélène Louvard
Montage: Raymond Sarti
Muziek: Xavier Griette
Met: Patrick Bruel, Maryline Canto, Dominique Blanc, Valeria Bruni-Tedeschi
Kleur, 93 minuten
Distributie: A-film distribution

2 november 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.